Code On Meetup Vol. 5: Freelanceri – prava i obveze

Code On Meetup Vol. 5: Freelanceri – prava i obveze

S ciljem informiranja javnosti i poreznih obveznika o prijavi prihoda iz inozemstva, u četvrtak, 23.8.2018. godine u 17h u Code Hub-u Mostar održan je Code On Meetup Vol. 5: Freelanceri – prava i obveze.

Posljednjih nekoliko godina na tržištu rada sve se češće mogu uočiti freelanceri, pojedinci koji su pronašli način na koji mogu unovčiti svoj talent i vještine bez da su u stalnom radnom odnosu. Veliki broj platformi namijenjenih za povezivanje većinom mladih kreativaca i onih kojima su potrebne njihove usluge olakšava realizaciju ovih ciljeva, ali i unapređuje kvalitetu ponuđenih usluga. Oni vrlo često svoje usluge nude na globalnom tržištu ostvarujući tako prihode iz svih dijelova svijeta. Kada je Porezna uprava Federacije BiH početkom srpnja uputila poziv poreznim obveznicima koji ostvaruju prihode iz inozemstva, freelanceri su postali česta tema razgovora različitih aktera. U tim razgovorima i medijskim nastupima nerijetko su se pojavljivale neprovjerene i netočne informacije koje su dodatno otežavale situaciju.

U suradnji s INTERA Tehnološkim Parkom organizirali smo Code On Meetup Vol. 5: Freelanceri – prava i obveze gdje su prisutni imali priliku slušati  stručnjake iz ovog područja i dobiti odgovore na sva pitanja u vezi s tematikom.

Meetup je vodio dr. sc. Dragan Gabrić, savjetnik iz oblasti financija, računovodstva i poreza, predavač na kontinuiranim edukacijama za računovođe, revizore i financijske djelatnike, a tijekom višegodišnjeg rada u ovim područjima stekao je profesionalna zvanja ovlaštenog procjenitelja imovine, obveza i kapitala, certificiranog računovođe te sudskog vještaka ekonomske struke.

Meetup je održan u okviru projekta CODE financiranog iz Interreg IPA CBC Programme HR-BA-ME 2014-2020.

Comments: 4.605